PSIHOTERAPIJA

-USLUGE PSIHOTERAPIJE-

ANKSIOZNOST

Možda imate često ili ponekad bezrazložan strah ili uznemirenost.
 Pokazaću Vam kako da se opustite i da prepoznate uzroke tog stanja. Vi ćete rukovoditi sami sobom a ne neprijatni osećaj anksioznosti.

STRES

Ako osećate da ne možete da se nosite sa zahtevima i očekivanjima koja se postavljaju ispred vas, pomoći ću Vam da ih racionalno sagledate i odgovorite na njih na pravi način.
Sa ciljem  da se pri tome osećate dobro, umesto da imate osećaj da funkcionišete po tudjim pravilima.

NEMOGUĆNOST POSTAVLJANJA GRANICA

Potrebno vam je da kažete ono šta želite bez straha ili stida?
Pokazaću vam kako. Iskazaćete svoje potrebe i ostati samouvereni i pribrani bez da uvredite ili naljutite drugu stranu.

DEPRESIVNOST

Mnogi ljudi imaju osećaj bezvoljnosti, apatije, konstantnog umora. Ili se osećaju odsečeni od drugih ljudi- kao da ne pripadaju nigde.
Nije dobro ukoliko ovakva osećanja pređu u hroničan oblik. To se može sprečiti. Tu sam za vas.

KOMUNIKACIJA SA DRUGIMA

Ako mislite da drugi postoje samo da bi Vas nervirali, pravili Vam probleme ili ostajali gluvi na Vaše potrebe, to je loša vest.
Dobra je da se to može promeniti. Uradićemo to zajedno.

UNUTRAŠNJI KRITIČAR

“ nisi dovoljno dobar”; “ ne zanimaš nikog”; “ nešto u vezi tebe je suštinski pogrešno”; “niko te neće razumeti”…
Niste jedini u čijoj glavi romore ovakve ili slične misli. Svi ih imamo, više ili  manje. Njihov autor je unutrašnji kritičar, jedan nevidljivi destruktivni zli duh. Ipak, moguće je sprijateljiti se sa njim, posvetiti mu pažnju i on će se promeniti.
 Postanite nežni prema njemu i on će biti isti takav prema Vama.
 Moguće je.

OSEĆAJ BESMISLA I ZAGLAVLJENOSTI

Često se dešavaju ovakve situacije. Šta ja radim u društvu ovih ljudi, zašto radim ovaj posao I konačno – da li ja živim svoj život ili nečiji tudji?
Ako je tako, to znači da se nalazite u prelaznoj životnoj fazi I postajete neko drugi. Neko ko ima druge obaveze i prava, drugačije poglede na život, kao i sistem vrednosti.
Nije lako biti u takvoj fazi, ali to je neminovnost života. I svima nam treba podrška u takvim okolnostima. Ja mogu biti Vaša.

PANIČNI NAPADI

Čini mi se da ću se ugušiti, onesvestiti, prestati da postojim…
To su užasni osećaji, ali svakome se mogu desiti, u slabijem ili jačem intenzitetu. Ukoliko je to slučaj sa Vama, istražićemo uzrok, preispitati razloge i zajednički doći do rešenja. Videćemo šta Vam telo zapravo poručuje i čime nije zadovoljno.

NEDOSTATAK MOTIVACIJE I SAMOPOUZDANJA

Šta je motivacija, kada je prisutna a kada se gubi?
Od čega zavisi i da li je možemo kontrolisati? Ili prizvati kada je nema? Razjasnićemo sva ova pitanja I tako sprečiti da funkcionišete ispod svojih mogućnosti. Videćemo šta je pozitivna psihologija i da li njeni principi važe uvek i za svakoga.
Takodje, ući ćemo u suštinu pojma samopouzdanja i učiniti da ono kod Vas bude na visokom nivou.

TEŠKOĆE U PARTNERSKOM ODNOSU

Ako Vam se čini da je partnerski odnos bojno polje na kome nikad nema pauze ili da u njemu mnogo više dajete nego što dobijate, niste prvi ni poslednji.
Ipak , da li tako mora? Može li partnerski odnos biti mesto za podršku, razumevanje, nežnost ili mora biti podijum za manipulaciju, ige moći, iskorišćavanje?
Možda se prepoznajete u ovim ulogama, a ako niste sigurni kako da se iskobeljate iz toksične mreže ovakvih odnosa, imaćete moju pomoć. Razgovaraćemo o Vašim uverenjima o prirodi partnerskog odnosa, šta Vam je zapravo potrebno u njemu, na koji način to tražite, kako druga strana to doživljava I još puno toga.

PROMENA ŽIVOTNIH ULOGA

Promena posla, stupanje/istupanje u brak ili iz njega, upis na fakultet, promena sredine, očinstvo/majčinstvo…- to su stvari koje su izuzetno stresne.
Jer nas silom prilika uvode na mesta i uloge za koja nismo dovoljno spremni. I zato nam je potrebna podrška,a ja Vam je mogu ponuditi.

TRAUMATSKO ISKUSTVO

Pojam traumatskog iskustva se vezuje za razne događaje.
Mogu biti u pitanju razna negativna iskustva vezana za rano detinjstvo koje imaju posledice tokom kasnijeg dela života, ali i iskustva kao što su poplave, saobraćajne nesreće i mnoga druga. Pomoću telesne( Senzorimotorne) psihoterapije, kao i Eye Movement Desensitisation and Reprocessing( EMDR) terapije, moguće je uspešno raditi sa ovakvim iskustvima i učiniti ih podnošljivijim ili ih sasvim eliminisati.

OVAJ SPISAK NIJE KONAČAN, A ZA RAZGOVOR VEZAN ZA VAŠU TEMU, SLOBODNO ME KONTAKTIRAJTE.

ZAKAŽITE
RAZGOVOR

Besplatni Zoom Susret - 15min

069 / 2157 - 999

    © 2021 goranpalamarevic.com – Sva prava zadržana